Meest gestelde vragen

Ik voel me een dag na de massage of behandeling wat misselijk, moe en ik heb hoofdpijn. Hoe komt dat?
Dit kan soms gebeuren. Tijdens de behandeling wordt er veel losgemaakt en worden afvalstoffen uit het lichaam verwijderd. Bovenstaande symptomen kunnen het gevolg zijn. Het is belangrijk na de behandeling en de dagen erna veel water te drinken om eventuele losgekomen afvalstoffen sneller uit je lichaam af te voeren en de klachten te verminderen.

Ik heb geen klachten, is een Ayurvedische massage dan niets voor mij?
Integendeel, een massage is ook zonder klachten aan te bevelen om gezond en in balans te blijven.

Helpt massage bij drukke kinderen?
Ja, vaak heel goed. Voor kinderen is een uur massage meestal te lang, daarom adviseer ik voor kinderen een korte massage van 30 minuten. Als kinderen erg druk zijn heeft dat meestal vele oorzaken. Zo kan er gekeken worden of er wellicht andere technieken effectiever zijn.

Moet je je uitkleden voor een Reiki behandeling?
Nee, voor een Reiki behandeling hoeft men zich niet uit te kleden. Reiki stroomt door de kleding heen.

Algemene informatie

  • Gun uzelf de tijd en kom niet gehaast naar een afspraak.
    U verdient het!
  • Uit hygiënisch oogpunt en effectiviteit van een Ayurvedische massage is het nemen van een bad of douche vóór een massage gewenst.
  • Het nuttigen van een lichte maaltijd voor een massage wordt aangeraden.
  • Houdt u er rekening mee dat, indien u voor een massage komt, uw kleding bevlekt kan raken met olie.
  • Laat de olie minimaal een uur intrekken voordat u onder de douche stapt of in bad gaat. Drink veel (mineraal) water of warm water om de gifstoffen af te voeren.
  • Wanneer uw lichaam niet in goede conditie is, bijvoorbeeld doordat u koorts, griep of een ernstige verkoudheid heeft, mag u niet gemasseerd worden i.v.m. de beïnvloeding van de stofwisseling. Daarnaast bestaat ook het gevaar van besmetting.
  • Een behandeling door een natuurgeneeskundig therapeut is niet bedoeld als een alternatief voor een medisch advies of behandeling. Dit houdt in dat u te allen tijde uw huisarts of specialist dient te raadplegen.