Behandelingen

1. Abhyanga 
Een totale lichaamsmassage met warme Ayurvedische kruidenoliën. Abhyanga is een traditionele Ayurvedische oliemassage waarbij warme kruidenolie in het gehele lichaam wordt gemasseerd. Deze totale lichaamsmassage ontspant het lichaam en de geest en verbetert het uithoudings-vermogen en de weerstand. Afvalstoffen worden versneld afgevoerd en alle lichaamsfuncties worden geactiveerd. Het is een weldaad voor het lichaam.

2. Vishesh 
Deze vitaliserende behandeling bestaat – in tegenstelling tot de traditionele abhyanga, die zacht van aard is – uit tikken, kneden en knijpen. Deze vorm van massage lost blokkades op, reinigt toxinen (ama) van de weefsels, verbetert de bloedsomloop en zorgt voor flexibiliteit in de spieren en gewrichten. Deze behandeling is geschikt voor Kapha constitutie.

3. Navarakizhi (=pinda svedana of kruidenstempelmassage)
Behandeling met behulp van katoenen geneeskrachtige kruidenbuidels die in warme olie worden gedompeld. Met deze buidels wordt vervolgens het lichaam gemasseerd. Door de warmte kunnen de kruiden dieper in de huid trekken. De behandeling is reinigend, heft blokkades in het lichaam op en geeft verlichting bij jicht, reuma, spierpijn e.d.

4. Ubtan Abhyanga 
Een body-scrub massage of modderpakking met medicinale kruiden. Fijn gemalen Ayurvedische kruiden worden vermengd en voorzichtig in de huid gemasseerd. Deze behandeling activeert de stofwisseling, stimuleert de haarzakjes en weefsels met het oog op verdeling van de diepgewortelde vetweefsel, ontgift en voedt de weefsels, activeert de huid en is ter verbetering van de lymfestromen. Tevens reinigt de udvarthana massage intens en verfijnt het de huidstructuur, zodat de huid een zachte, zijdeachtige textuur krijgt.

5. Scrub-Kokosstempelmassage 
De behandeling bestaat uit het scrubben van de huid met een scrubkruidenstempel. In deze stempel zitten vijf ingrediënten; de combinatie hersteld de huid, voorkomt ouderdomsverschijnselen en versterkt het immuunsysteem. Het verwijdert de dode huidcellen en geeft nieuwe energie.
Na de scrubmassage wordt de behandeling vervolgd met twee pure kokosstempels. De kokos geeft olie af, zodat het een masserende stempelmassage is, die zeer aangenaam aanvoelt. De kokos stabiliseert het bindweefsel, verstevigt de huid en zorgt voor meer spankracht. Tevens functioneert het als inspiratiebron om emotionele stress los te laten.

6. Shiro Abhyanga (=hoofd-, nek- en schoudermassage)
Naast de fysieke behandeling worden er verbindingen met de verschillende energe-tische aspecten van de mens gemaakt, nadi’s (meridianen), marmapunten (acupressuur), chakra’s, aura….
Deze behandeling versnelt de bloedstroom in de aderen en zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen, wat leidt tot vermindering van de klachten en een energetische harmonie.
De behandeling verminderd hoofdpijn-klachten, vermoeidheid, slapeloosheid en stress, is effectief bij vastzittende schouders en de nek die blokkeert en druk op het hoofd met als eerste tekenen opkomende hoofdpijn.

7. Shirodhara 
Bij deze behandeling wordt vanuit een koperen pot een continue stroom van olie op het voorhoofd en het derde oog gegoten. Hierbij komt u in een meditatieve rusttoestand. De behandeling is rust-gevend en zeer effectief bij hoofdpijn-klachten, geestelijke uitputting, angsten, vermoeidheid, slapeloosheid, concentratie-stoornissen en stress. Omdat deze behandeling diep en op mentaal niveau werkt, wordt deze behandeling na overleg ingezet. Het heeft een zeer weldadige invloed op lichaam én geest.

8. Nasya 
Nasya is een behandeling om de sinussen te reinigen met kruidenolie via de neusgaten. Deze behandeling versterkt de zintuigen en is tevens effectief bij verkoudheid, hoofd-pijn,migraine, slapeloosheid, vermoeidheid, concentratie- en geheugenstoornissen, verkoudheden, oorpijn, oogpijn, allergieën, stijfheid in hoofd, nek en schouder(s).

9. Karnapoorana 
Karnaporana is een behandeling waarbij warme olie in de oren wordt gegoten. Deze behandeling heeft niet alleen een diep medicinaal effect, maar ook een weldadige uitwerking: de warme olie werkt kalmerend en u zult tijdens de behandeling een diepe stilte ervaren waardoor u weer even verbonden bent met uw innerlijke zelf. De behandeling is effectief bij o.a. verslechtering van het gehoor, oorsuizen, oorpijn, teveel oorsmeer, hoofdklachten.

10. Netra Tarpana 
Een behandeling om de ogen te reinigen, Pitta (het vuurelement) te kalmeren en het gezichtsvermogen te verbeteren.

11. Healing 
Vaak is onze energie vervuild met oude emoties of ervaringen waardoor we niet altijd goed in staat zijn om er zuiver naar te luisteren. Bij het “healen” wordt er een communicatie in gang gezet met de eigen energie. Dat gaat over het algemeen zonder woorden. In deze communicatie worden blokkades weggenomen en de ‘levensstroom’ op gang gebracht.
Bij een volledige Chakrabehandeling of Reikibehandeling worden alle belangrijke energiepunten van het lichaam behandeld. Dit houdt in dat lichaam en geest middels het toevoegen van energie weer voeding krijgen om zichzelf in balans te brengen. Reiki brengt een groeiproces op gang. Hierdoor komt men nog beter in zijn/haar kracht te staan.